Kezdőlap Referenciák Aktuális munkák a kertben Szolgáltatásaink Cégismertető Elérhetőség

Referenciák

Itt egy meglévő sziklakert lett átalakítva, kiegészítve egy kis patakkal melyből az előtte lévő tóba csordogál a víz. A tavat is átalakítottuk, kimélyítettük, és a víz öntisztulásának érdekében beültettük vízi és mocsári növényekkel.

A tulajdonos által kedvelt különleges növények csoportos beültetése után fél évvel. A szép, sűrű, gyommentes és egyöntetű fű a gyepszőnyegezés eredménye, melyet a gyors zöldfelület elérése miatt raktunk le.

A rézsűt -melyen már volt néhány nagy örökzöld- kellett kialakítani, beültetni. A patakmederből származó nagyon dekoratív figurás mészkő mellé törpe örökzöldeket és sziklakerti virágzó évelőket telepítettünk.

Összhatás: A tó kialakítása során a keletkezett földből sziklakertet építettünk, melyről két irányba szétágazó víz hull alá. A sziklakertbe törpe örökzöldek, sziklakerti évelők, sőt még télálló kaktuszok is kerültek beültetésre. A tómeder úgy lett kialakítva, hogy a sekély részeken a halak jól láthatóak legyenek, és a mocsári növények között ideális szaporodási helyet biztosítsunk számukra. Hogy a víztükör és a mosott kavics közti egyensúlyt még jobban kihangsúlyozzuk, a tavat gyepszőnyeggel vettük körül, és így azonnal egy kis mikrokörnyezet tárul elénk.

A magas pincéjű ház alapjának eltüntetésére rézsűt alakítottunk ki, amelyet alpesi kertszerűen kőlépcsővel és törpe örökzöldekkel (fenyőfélékkel és lomblevelűekkel egyaránt) ültettünk be.

Első munkáim egyike: A parkoló közepén található közel 10m3 építési törmelék „hegyre” kellett növényeket telepíteni. A megfelelő humuszréteg felvitele után az északi oldalt törpe örökzöldekkel, a délit pozsgásokkal és télálló kaktuszokkal lett beültetve, melyek az óta is minden évben csodálatosan virágoznak. Hogy a gyommentesítés se okozzon gondot, rostált murvával lett leterítve a talajfelszín.

A gyorsan növő leyland sövény nagyon jó takarást és keretet biztosít a kert számára. Az udvar korlátozott méretei miatt a tó környezete törpe illetve lassú növekedésű növényekkel lett beültetve. Ezek közül is kiemelkedik a vörös leveleivel díszlő japán juhar, és a bókoló nyír, mely a tónak a nyári nap sugarai ellen is árnyékot biztosít.

Tel.: 30 / 214-9414 Cím: 9153 Öttevény Fő út 1/C E-mail: info@kertszervizgyor.hu